Osmoza                          

        Cu totii suntem constienti de insemnatatea folosirii unei surse de apa sigure si sanatoase mai ales daca este vorba de apa pe care o folosim pentru prepararea mancarii, ceaiului, cafelei, etc dar si mai important, pentru baut. Si tocmai de aceea, apa imbuteliata pare solutia cea mai la indemana...pentru ca nu suntem suficienti de informati referitor la apa imbuteliata in PET..
PET-ul nu reuseste sa pastreze calitatea apei pe perioade mari de timp. Plasticul nu are nici un fel de proprietate de izolare a apei din interior, astfel incat bacteriile si substantele toxice se pot inmulti incontrolabil, mai ales din cauza depozitarii inadecvate, in soare si la temperaturi mari.
  In schimb, pentru apa produsa de sistemul de osmoza inversa nu este nevoie sa stati la cozi, nu este nevoie sa carati, nu este nevoie sa va incurcati si sa va ocupati spatiul cu recipiente goale. Si puteti avea o apa de cea mai buna calitate, direct de la robinet ! O apa sanatoasa si cristalina, fara 99% din "problemele" urmatoare: gust neplacut si miros, microorganisme, turbiditate, arseniu, bariu, cadmiu, crom (Cr3+/Cr6+), cupru, plumb, nitrati, nitriti, radiu, seleniu, amoniu, bicarbonati, bromuri, clor liber, cloruri, magneziu, sodiu, sulfati, tanin, zinc, aluminiu,  etc

          Sistemele de Osmoza inversa EWRO folosesc ultimele noutati din domeniu, transformandu-va calitatea vietii. Utilizate pe larg in anumite domenii din industrie si spitale, aceste sisteme au inceput sa fie tot mai mult folosite si in domeniul casnic mai ales datorita calitatii exceptionale a apei produse, a fiabilitatii precum si a costurilor de exploatare extrem de reduse.

Sistemul de osmoza inversa are o constructie foarte simpla si ocupa un spatiu limitat sub chiuveta

    Acesta contine:
  •   filtru de retinerea sedimentelor ( 5 microni ) - elimina  impuritatile mecanice mai mari de 1 micron;
  •   filtru cu carbune activ - imbunatateste gustul, mirosul si culoarea apei;
  •   filtru de retinerea sedimentelor ( 1 micron ) - elimina impuritatile mecanice mai mari decat 1 micron;
  •  membrana osmotica ( 0,0001 microni ) - elimina contaminantii organici si anorganici, metale grele, nitratii, nitritii, fonolii, elemente radioactive s.a.
  •  filtru final cu carbune activ - elimina gazele si substantele volatile din apa, imbogatind gustul si mirosul apei;
  •  vas de stoc apa tratata si robinet chiuveta;
  •  elemente de conectare la reteaua de apa proprie;

Durata de viata a elementului cu membrana pentru osmoza inversa (RO) este estimata la cca. 8000 litri apa plata produsa. Durata de viata a cartuselor este estimata la cca. 6 luni. Estimarile sunt facute pentru conditii de calitate a apei de alimentare conform fisei tehnice a echipamentului.

Sistemul permite utilizatorului sa beneficieze de o apa de foarte buna calitate. Printre compusii indepartati din apa sunt: arseniu, bariu, cadmiu, crom (Cr3+/Cr6+), cupru, plumb, nitrati, nitriti, radiu, seleniu, amoniu, bicarbonati, bromuri, clor liber, cloruri, magneziu, sodiu, sulfati, tanin, zinc, aluminiu, turbiditate, gust neplacut si miros, microorganisme etc.


   Dedurizare  Filtrare  Sterilizare  Deferizare   Sare Pastilata   Pavaje Ecologice   Contact